вівторок, 28 березня 2017 р.

Всеукраїнський тиждень дитячого читання

Всеукраїнський тиждень дитячого читання (до 2008 року — Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги) щорічно відбувається  напередодні Міжнародного дня дитячої книги.
Вперше Тиждень був проведений 26 березня за ініціативою дитячого письменника Льва Кассиля. Тоді він мав назву «Книжкові іменини».
Тиждень має багаторічні традиції. Започаткований у 1943 році письменником Львом Кассилем, він і до цього часу лишається святом дитини і книги. Активну участь у святі взяли Самуїл Маршак, Сергій Міхалков, Агнія Барто та ін.
З 1944 року Тиждень став Всесоюзним. В окремі роки всесоюзні заходи відбувалися в одному місті. У 1945 році перший тиждень відбувся в Києві, його гостями стали Петро Панч, Микола Бажан, Іван Багмут. За всю свою історію лише один раз Тиждень дитячої та юнацької книги було проведено восени — 17 жовтня 1945.
Дотримуючись традицій, Всеукраїнський тиждень дитячого читання щорічно стартує в різних регіонах України. У ці дні в бібліотеках для дітей та юнацтва, шкільних бібліотеках відбуваються різноманітні заходи, спрямовані на популяризацію серед дітей читання, книги і бібліотеки як скарбниці знань.


 З 20 по 24 березня в школі проходили різноманітні заходи, спрямовані на залучення підростаючого покоління до невичерпних джерел знань – до книги.  
 Відкриття тижня дитячого читання розпочався з наймолодших – першокласників. «Ми тепер не тільки учні, ми тепер вже читачі»,- саме під таким гаслом пройшла посвята першокласників у читачі.  Бібліотекар провела для першокласників екскурсію по бібліотеці, розповіла учням як правильно користуватися книгами, про сам тиждень дитячого читання.   Ведучі заходу захопили дітей різноманітними конкурсами та вікторинами за сюжетами дитячих книжок.
 На другий день Тижня для учнів 6-х класів був проведений Турнір книгознавців «Книжкові скарби». Діти залюбки занурились в книжкову країну, отримали море задоволення від відповідей на каверзні питання та розширили свій світогляд.
Третій день тижня для 4-х класів був цікавим і захоплюючим. Вони здійснили «Мандрівку в чарівний світ літератури». Діти подорожували різними станціями « Казкова», «Портретознавець», «Загадкова», «Словникова». Вони   відгадували загадки казкових героїв, впізнавали за словесним портретом видатних українських письменників, доповнювали прислівя,  давали визначення слів за Тлумачним словником, складали картинки за ілюстрацією казки. Найкращі знавці літератури отримали под арунки.
    Не залишив байдужими жодного   семикласника Літературний квест «Знайди книгу», який відбувся у четвер. Учасники гри повинні були відгадати книги, проходячи по черзі літературним маршрутом та відповідаючи на кожній зупинці на одне запитання.
   В пятницю шкільна бібліотека та родинний центр «Планета знань» влаштували для 2-3 класів справжнє свято з іграми та танцями в актовій залі школи. Також на цьому тижня був проведений конкурс на кращу Рекламу книги сучасних українських і зарубіжних письменників для 5 -9 класів та Фотовітрина «Моя улюблена книга» для 1-4 класів .
Цей тиждень був надзвичайно яскравим і неймовірно захоплюючим. Він приніс дітям багато позитивних вражень, додав знань, а бібліотеці – нових користувачів!



  












Немає коментарів:

Дописати коментар