вівторок, 17 січня 2017 р.

ПОТЯГ ДРУЖБИ

    У рамках національної акції «Схід-Захід разом» за ініціативи Благодійних фондів Андрія Лопушанського та «Стрічка Надії» , а також народних депутатів України від  «Блоку Петра Порошенка»:  Артура Герасимова, Марії Іонової  та Дмитра Лубінця  540 дітей з  Донецької та Луганської областей отримали можливість відвідати міста Київ, Львів, Хирів та Трускавець. Пасажирами «Потягу дружби» стали 45 краматорських школярів з різних шкіл міста. Мета цієї акції— об’єднати  дітей Сходу та Заходу. Учні Краматорського НВК Колесніков Данил (8-А кл.), Яковенко Аліна (7-А кл.),  Позняк  Олександра (10 кл.) також долучились до цієї акції.
    
  
     11січня о 21-00 зі Святогірська поїзд вирушив до Києва. Вранці 12 січня  школярів очікувала різноманітна та цікава розважальна програма, якою було передбачено екскурсію Києвом. Учні Краматорська  мали можливість відвідати «Музей досягнень братів Кличків», який знаходиться в СК « Олімпійський», «Київську фортецю», найбільший цирк України  «Кобзов» зі святковою цирковою програмою.  Після   екскурсій  поїзд рушив до Львова.

 



      Вранці, 13 січня в місті Лева на дітей чекала також розважальна програма, яка передбачала відвідування пам’ятних та історичних місць. Для дітей провели оглядову екскурсію містом. Наша група відвідала  Музей етнографії та художнього промислу НАН України та  палац Потоцьких. Також діти побували на концерті у Львівській обласній філармонії.


     Наступного ранку Хирів зустрічав нас смачними млинцями , святковим настроєм, Вертепом, гуртом колядників з Польщі та польовою кухнею. Визначною подією, яку занесли в Книгу рекордів України, стало виготовлення найбільшого герба зі снігу. Після святкування учні Хирівської школи проводжали  нас до потягу, розповідаючи  про свої традиції та  особливості життя на українсько – польському кордоні. Спілкування хотілось би продовжити, але нас чекало інше місто.


     Трускавець –курортне місто з цілющими джерелами і чистим повітрям. Тут розташовано багато санаторіїв. В одному з них і побували пасажири «Потягу Дружби». А похід до дельфінарію надовго залишить в памяті приємні спогади і враження від побаченого.

    Сьогодні вранці краматорські школярі повернулися в рідне місто із незабутньої подорожі. Їх зустріли члени Краматорської міської організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність». Діти їм защедрували і отримали за це подарунки. Задоволені, з масою позитивних емоцій, розійшлись всі по домівках.

Немає коментарів:

Дописати коментар